İZMİR / TORBALI - Çapak Ortaokulu

Eyl

Okulumuz 5. ve 6. sınıf öğrencileri Sosyal Bilgiler Öğretmeni Osman Mutlu BERBER ve Fen ve Teknoloji Öğretmeni Fedakar KARADAĞ rehberliğinde düzenlenen afet eğitimine katıldı.

Eyl

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK´ün aramızdan ayrılışının 81. yıldönümü kapsamında okulumuzda anma etkinliği düzenlendi.
Programı hazırlayan öğretmenlerimize ve görev alan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

2019-2020 Eğitim Öğretim yılı okul aile birliği toplantımızı velilerimizin yoğun katılımıyla gerçekleştirdik.
Yapılan açık oylamada Okul Aile Birliği başkanlığına Engin CİN seçildi.

Kas

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından okulumuza ilkokul ve ortaokul kademelerine yönelik kitap hediye edilmiştir.Kitaplar öğrencilerimizin seviyelerine uygun olarak sınıflara dağıtılmıştır.

Ekm

Cumhuriyetin ilanının 96. yılı okulumuzda coşkuyla kutlandı . Tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.Okul Müdürümüz  Samet AKKAYA günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.
Anaokulu, ilkokul, ortaokul kademelerinden öğrencilerimizin hazırlamış olduğu etkinlikler velilerimizin yoğun katılımıyla coşkulu bir biçimde tamamlandı.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!

Programı hazırlayan öğretmenlerimiz Osman Mutlu BERBER ve Ozan ERDİŞ başta olmak üzere, bu güzel günde emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize sonsuz teşekkür ederiz.

Ekm

Kodlama eğitimi,teknolojiyi kullanarak analitik düşünebilen,sorgulayan,üreten ve problem çözme becerisine sahip öğrencilerin eğitiminde önemli role sahiptir.
Milli Eğitim Bakanlığımızın üyesi olduğu Avrupa Okul Ağı kuruluşu tarafından birçok ülkede devam eden kod haftası kapsamında öğrencilerimizle etkinlikler gerçekleştirdik.

Scratch ve Mblock programlarıyla öğrencilerimiz kendi etkinliklerini ve oyunlarını planlayarak kodlar aracılığıyla yapmışlardır.

Ekm

Okulumuzda 15.10.2019 tarihinde Okul Meclis Başkanı seçimimizi gerçekleştirdik.Öğrencilerimiz örnek bir demokratik davranış göstererek seçimde oylarını kullandılar.Sandık kurulu üyelerimiz başkanlığında sayım gerçekleşti.Sayım sonucunda ortaokul kademesinde 6A sınıfından Ali Akyol okul meclis başkanı seçildi.Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ekm

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) destekleme ve yetiştirme kurslarına kaynak desteği sağlamak için ünitelere yönelik 1140 sorudan oluşan soru destek paketi hazırladı. Destek paketinde 5., 6. ve 7. sınıf seviyelerinde Türkçe, Matematik, Fen bilimleri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Sosyal Bilgiler ve İngilizce derslerinden 1140 soru hazırlandı. Derslerde 1., 2. ve 3. üniteden her sınıf seviyesinde 60 soru olmak üzere toplam 180 soru destek paketi hazırlanırken İngilizce dersinden  1.-4. Ünitelerden  her sınıf seviyesinde 80 soru olmak üzere toplam 240 soru destek paketi oluşturuldu.

Haz

2018-2019 Eğitim Öğretim yılı karne törenimizi gerçekleştirdik.

Yıl boyunca çevresine, arkadaşlarına, öğretmenlerine ve ailesine karşı sergilediği davranışlarla herkese örnek olan öğrenciler,spor alanında başarılı olan ve yıl sonu başarı notuna göre dereceye giren öğrencilerimiz ödüllendirildi.

Öğrencilerimize iyi tatiller dileyerek törenimiz sonlandırıldı.

Haz

Teknoloji Tasarım dersinde öğrencilerimizin yaptıkları eserler sergilendi.Yıl sonu kermesimiz gerçekleşti.Teknoloji Tasarım öğretmenimiz Aysun Yıldırım Yüksel'e teşekkür ediyoruz.

Kermesimizde emeği geçen öğrenci,veli ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

May

Okulumuz beden eğitimi öğretmeni Canip ZİLAN ve Şafak ORTAÇ rehberliğinde hazırlanan Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programında , öğrencilerimiz tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şiirler ve yazılar okundu.8/A sınıfı öğrencileri tarafından kısa bir tiyatro eseri sahnelendi.
Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.